Nieuwbouw

De woningen aan de Schoppershofstraat 2 t/m 24, het Cambuursterpad 69 t/m 87 en de Kalverstraat 9 t/m 21 in Leeuwarden voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd en worden daarom gesloopt.

Er worden 24 woningen voor teruggebouwd in 3 verschillende woningtypes:

10 woningen voor 1- en 2 persoonshuishoudens aan het Cambuursterpad.

8 woningen voor senioren met een slaapkamer op de begane grond aan de Schoppershofstraat.

6 gezinswoningen aan de Kalverstraat.

De nieuwe woningen die worden gebouwd maken geen gebruik van fossiele brandstoffen, er is geen gasaansluiting. Omdat we weten dat de gasvoorraad niet oneindig is, is dit een belangrijke stap richting de toekomst. De woningen hebben nog wel een stroomaansluiting.

Wat is er verder anders aan deze woning?

In het kort betekent het dat de woning erg goed geïsoleerd is, op het dak liggen zonnepanelen en de woning is voorzien van moderne installaties. Omdat er geen gas is, wordt er elektrisch gekookt. De energie die wordt opgewekt door de zonnepanelen is voldoende voor het hele verbruik van de bewoner. Zoals verwarmen, ventileren, warm water, koken en het eigen energieverbruik (wassen, t.v. etc.). Wanneer de bewoner bewust omgaat met zijn energieverbruik hoeft hij geen stroom te kopen van het energiebedrijf.

Planning

De planning is dat we in het najaar van 2020 starten met de sloop. De nieuwe woningen zullen in de loop van 2021 worden gebouwd. 

Verhuur

Huurders uit de sloopwoningen hebben voorrang op andere woningzoekenden. Voor meer informatie kunt u terecht bij Elkien.

FrieslandHuurt heeft een aantal nieuwbouwprojecten. Hier leest u welke projecten dit zijn.

Meer informatie over nieuwbouwprojecten vindt u op de websites van de woningcorporaties.

Waar voorheen scholen stonden aan de Scherhemstraat aan het Kaatsland in Sneek, bouwt Elkien 2 woongebouwen met totaal 71 huurappartementen. Deze appartementen zijn geschikt voor 1-2 persoonshuishoudens.

Alle appartementen hebben 2 slaapkamers en balkon en een netto huurprijs onder de € 619,-. 

Woongebouw C heeft 27 appartementen (3 woonlagen).  Kijk hier voor de tekeningen.

Woongebouw D heeft 44 appartementen (6 woonlagen). Kijk hier voor de tekeningen.

Oplevering

Er is gestart met de bouw van gebouw C. Deze appartementen worden voor de zomer van 2020 opgeleverd.

De bouw van gebouw D start in februari 2020 en wordt naar verwachting in het najaar van 2020 opgeleverd.

Hoe komt u in aanmerking?

Woongebouw C komt medio maart 2020 op de website van FrieslandHuurt. Medio september 2020 komt woongebouw D op de website. U kunt reageren wanneer u in aanmerking komt. Houd hiervoor deze website in de gaten.

27 appartementen
44 appartementen

Wietske Tademalaan, Joure

Aan de Wietske Tademalaan 1 t/m 29 in Joure bouwt Accolade zestien nieuwe woningen. Ze komen in de plaats voor de huidige vijftien woningen. De peildatum ging in per 1 april 2019. Dit betekent dat bewoners tot 1 april 2020 de tijd hebben om met voorrang nieuwe woonruimte te vinden. U leest hier meer over dit nieuwbouwproject.

16 energiezuinige huurwoningen
In 2019 bouwden we 16 energiezuinige huurwoningen op het terrein Breedpad in Heerenveen.  Bouwbedrijf Lont ontwikkelde het plan samen met Alynia Architecten. De huizen zijn heel energiezuinig door een zeer goede  isolatieschil en het gebruik van zonnepanelen. Er is geen gasaansluiting aanwezig. Ook zijn de huizen all-electric. De huizen hebben twee slaapkamers, vloerverwarming op de begane grond en elektrische verwarming op de eerste verdieping. De keuken is voorzien van een inductie kookplaat en afzuigkap. De keuze voor de keuken en badkamer is al gemaakt. In elke woning komt dezelfde keuken en badkamer.

Begin januari 2019 zijn we gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw . De woningen leverden we eind oktober 2019 op. Alle woningen zijn verhuurd.