Nieuwbouw

FrieslandHuurt heeft een aantal nieuwbouwprojecten. Hier leest u welke projecten dit zijn.

Meer informatie over nieuwbouwprojecten vindt u op de websites van de woningcorporaties.

Duurzame wijkvernieuwing Canadezenlaan

Nieuwbouw in Leeuwarden

In de Vrijheidswijk, aan de Canadezenlaan in Leeuwarden ligt nog een stuk braakliggend terrein. Hier wil Elkien starten met het bouwen van 31 appartementen voor 1 - 2 persoonshoudens.

Sinds 1 juli 2018 mogen nieuwbouwwoningen niet meer aangesloten worden op het gasnet, daarom worden deze woningen gasloos gebouwd. Ze worden aangesloten op het warmtenetwerk van Ennatuurlijk net als de overige flats aan de Canadezenlaan. De warmte wordt eerst geleverd vanuit het centrale ketelhuis in Camminghaburen. Op termijn wordt het netwerk aangesloten op de restwarmte van Friesland Campina. Hierdoor is er geen centrale verwarming of gasaansluiting nodig. Omdat we weten dat de gasvoorraad niet oneindig is, is dit een belangrijke stap richting de toekomst.

Plattegrond

De appartementen hebben o.a (zie afbeelding):

  • een woonkamer met open keuken
  • bergkast voor wasmachine (en optioneel een droger)
  • 2 slaapkamers; een grote en een kleine
  • een balkon
  • een eigen inpandige berging op de begane grond

Heeft u belangstelling voor deze appartementen?

Zorg dat u staat ingeschreven als woningzoekende op www.frieslandhuurt.nl. Enkele maanden voor de oplevering (in voorjaar 2021) worden de woningen hier aangeboden. U kunt dan op een woning naar keuze reageren.

Dan kunt u bellen of mailen met Elkien via telefoonnummer 0513 635 735 of e-mail: klantenservice@elkien.nl

 

Elkien bouwt 18 duurzame huurappartementen in Akkrum

Wijkvernieuwing Sinnebuorren

Nieuwbouw Ulbe Twijnstrawei in Akkrum

Op een prachtige locatie aan het water aan de Ulbe Twijnstrawei bouwt Elkien 18 huurappartementen. Het betreft hier de laatste fase van een grootschalige wijkvernieuwing. Dit complex wordt 5 woonlagen hoog. Op de begane grond komen twee appartementen en een eigen berging voor iedereen. Op de 1e t/m 4e etage komen 4 appartementen per etage. Alle woningen zijn hoekappartementen en hebben uitzicht naar twee kanten.

Er is ook een kavel verkocht. Hier bouwt Kuin Vastgoedbeleggingen B.V. uit Bovenkarspel 14 koopappartementen. Deze woningen worden momenteel nog niet te koop aangeboden.

Duurzame woningen

Deze nieuwe woningen maken geen gebruik van fossiele brandstoffen, er is geen gasaansluiting. Omdat we weten dat de gasvoorraad niet oneindig is, is dit een belangrijke stap richting de toekomst. De woningen hebben nog wel een stroomaansluiting.

Heeft u belangstelling voor deze appartementen?

Zorg dan dat u staat ingeschreven als woningzoekende op www.frieslandhuurt.nl . Enkele maanden (voorjaar 2021) voor de oplevering worden de woningen hier aangeboden en kunt u op een woning naar keuze reageren. Een aantal woningen al toegewezen aan de bewoners die op deze locatie wonen of tijdelijk in een wisselwoning verblijven.

Vragen?

Voor vragen kunt u bellen of mailen met Elkien, op telefoonnummer 0513 635 735 of via de e-mail klantenserviceelkiennl.

Nieuwbouw Schoppershofstraat, het Cambuursterpad en de Kalverstraat

Nieuwbouw in Leeuwarden

De woningen aan de Schoppershofstraat 2 t/m 24, het Cambuursterpad 69 t/m 87 en de Kalverstraat 9 t/m 21 in Leeuwarden voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd en worden daarom gesloopt.

Er worden 24 woningen door Elkien voor teruggebouwd in 3 verschillende woningtypes:

10 woningen voor 1- en 2 persoonshuishoudens aan het Cambuursterpad.

8 woningen voor senioren met een slaapkamer op de begane grond aan de Schoppershofstraat.

6 gezinswoningen aan de Kalverstraat.

De nieuwe woningen die worden gebouwd maken geen gebruik van fossiele brandstoffen, er is geen gasaansluiting. Omdat we weten dat de gasvoorraad niet oneindig is, is dit een belangrijke stap richting de toekomst. De woningen hebben nog wel een stroomaansluiting.

Wat is er verder anders aan deze woning?

In het kort betekent het dat de woning erg goed geïsoleerd is, op het dak liggen zonnepanelen en de woning is voorzien van moderne installaties. Omdat er geen gas is, wordt er elektrisch gekookt. De energie die wordt opgewekt door de zonnepanelen is voldoende voor het hele verbruik van de bewoner. Zoals verwarmen, ventileren, warm water, koken en het eigen energieverbruik (wassen, t.v. etc.). Wanneer de bewoner bewust omgaat met zijn energieverbruik hoeft hij geen stroom te kopen van het energiebedrijf.

Planning

De planning is dat we in het najaar van 2020 starten met de sloop. De nieuwe woningen zullen in de loop van 2021 worden gebouwd. 

Verhuur

Huurders uit de sloopwoningen hebben voorrang op andere woningzoekenden. Voor meer informatie kunt u terecht bij Elkien.

Waar voorheen scholen stonden aan de Scherhemstraat aan het Kaatsland in Sneek, bouwt Elkien 2 woongebouwen met totaal 71 huurappartementen. Deze appartementen zijn geschikt voor 1-2 persoonshuishoudens.

Alle appartementen hebben 2 slaapkamers en balkon en een netto huurprijs onder de € 619,-. 

Woongebouw C heeft 27 appartementen (3 woonlagen).  Kijk hier voor de tekeningen.

Woongebouw D heeft 44 appartementen (6 woonlagen). Kijk hier voor de tekeningen.

Oplevering

Er is gestart met de bouw van gebouw C. Deze appartementen worden voor de zomer van 2020 opgeleverd.

De bouw van gebouw D start in februari 2020 en wordt naar verwachting in het najaar van 2020 opgeleverd.

Hoe komt u in aanmerking?

Woongebouw C komt medio maart 2020 op de website van FrieslandHuurt. Medio september 2020 komt woongebouw D op de website. U kunt reageren wanneer u in aanmerking komt. Houd hiervoor deze website in de gaten.

Wietske Tademalaan, Joure

Nieuwbouw

Aan de Wietske Tademalaan 1 t/m 29 in Joure bouwt Accolade zestien nieuwe woningen. Ze komen in de plaats voor de huidige vijftien woningen. De peildatum ging in per 1 april 2019. Dit betekent dat bewoners tot 1 april 2020 de tijd hebben om met voorrang nieuwe woonruimte te vinden. U leest hier meer over dit nieuwbouwproject.

16 energiezuinige huurwoningen
In 2019 bouwden we 16 energiezuinige huurwoningen op het terrein Breedpad in Heerenveen.  Bouwbedrijf Lont ontwikkelde het plan samen met Alynia Architecten. De huizen zijn heel energiezuinig door een zeer goede  isolatieschil en het gebruik van zonnepanelen. Er is geen gasaansluiting aanwezig. Ook zijn de huizen all-electric. De huizen hebben twee slaapkamers, vloerverwarming op de begane grond en elektrische verwarming op de eerste verdieping. De keuken is voorzien van een inductie kookplaat en afzuigkap. De keuze voor de keuken en badkamer is al gemaakt. In elke woning komt dezelfde keuken en badkamer.

Begin januari 2019 zijn we gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw . De woningen leverden we eind oktober 2019 op. Alle woningen zijn verhuurd.