Nieuwbouw

Accolade en Elkien hebben een aantal nieuwbouwprojecten. Hier leest u welke projecten dit zijn.

Meer informatie over nieuwbouwprojecten vindt u op de websites van de woningcorporaties.

16 energiezuinige huurwoningen
In 2019 bouwen we 16 energiezuinige huurwoningen op het terrein Breedpad in Heerenveen.  Bouwbedrijf Lont ontwikkelde het plan samen met Alynia Architecten. De huizen zijn heel energiezuinig door een zeer goede  isolatieschil en het gebruik van zonnepanelen. Er is geen gasaansluiting aanwezig. Ook zijn de huizen all-electric. De huizen hebben twee slaapkamers, vloerverwarming op de begane grond en elektrische verwarming op de eerste verdieping. De keuken is voorzien van een inductie kookplaat en afzuigkap. De keuze voor de keuken en badkamer is al gemaakt. In elke woning komt dezelfde keuken en badkamer.

De locatie is dicht bij het centraal station en op loopafstand van het centrum. Vanaf 19 augustus 2019 kunt u reageren op de nieuwbouwwoningen aan de van Medenblikstraat in Heerenveen. Kijk hier voor de hoekwoningen en tussenwoningen.

Met de gemeente Heerenveen werkten we samen aan een omvangrijke wijkvernieuwing in Heerenveen Centrum-West. We hebben in deze wijk 97 woningen uit 1921 en 1948. U vindt hier veel kleine woningen met weinig wooncomfort. Inmiddels hebben we 34 woningen gerenoveerd. De overige 63 woningen worden gesloopt. Hier komen 70 nieuwbouwwoningen voor terug. 

Nieuwe woningen in de verhuur

De inschrijving op één van de 25 woningen aan de Sieger van der Laanstraat 2 t/m 40 E is gesloten.

Tolhuizen fase 2

Er zijn begin dit jaar 14 woningen geschikt voor 1 tot 2 persoonshuishoudens gebouwd. Het project bestaat uit 3 blokken, blok A en D, 2 x 4 woningen en blok B, 1 x 6 woningen.

Woningindeling begane grond: hal, keuken aan de voorzijde en een woonkamer aan de achterzijde van de woning. Naast de woonkamer een berging met aansluitingen voor de wasmachine en droger.

De overloop op de eerste verdieping bereikt u via de vaste trap. Op deze etage bevinden zich 1 slaapkamer en een badkamer met douche en wastafel.

Deze energiezuinige woningen zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen. De woning zal verwarmd worden door IR(infrarood)panelen in woonkamer, keuken en hal en een convectorkachel in slaap- en badkamer. In de achtertuin komt een houten berging.

De  woningen zijn begin dit jaar opgeleverd.