Nieuwbouw

Op dit moment wordt er druk gebouwd aan Tolhuizen fase 2. Het gaat om 14 woningen geschikt voor 1 tot 2 persoonshuishoudens. Het project bestaat uit 3 blokken, blok A en D, 2 x 4 woningen en blok B, 1 x 6 woningen.

Woningindeling begane grond: hal, keuken aan de voorzijde en een woonkamer aan de achterzijde van de woning. Naast de woonkamer een berging met aansluitingen voor de wasmachine en droger.

De overloop op de eerste verdieping bereikt u via de vaste trap. Op deze etage bevinden zich 1 slaapkamer en een badkamer met douche en wastafel.

Deze energiezuinige woningen zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen. De woning zal verwarmd worden door IR(infrarood)panelen in woonkamer, keuken en hal en een convectorkachel in slaap- en badkamer. In de achtertuin komt een houten berging.

De planning is dat de woningen medio februari 2019 opgeleverd worden. De woningen komen begin januari 2019 op de site www.frieslandhuurt.nl. Met een gemiddelde kale huurprijs van € 550,- en een vergoeding voor zonnepanelen van € 78,- in de servicekosten, kunnen 1-2 persoonshuishoudens reageren met een inkomen ≤ € 30.825,-.

Met de gemeente Heerenveen werken we samen aan een omvangrijke wijkvernieuwing in Heerenveen Centrum-West. We hebben in deze wijk 97 woningen uit 1921 en 1948. U vindt hier veel kleine woningen met weinig wooncomfort. Inmiddels hebben we 34 woningen gerenoveerd. De overige 63 woningen worden gesloopt. Hier komen 70 nieuwbouwwoningen voor terug. 

De planning

In april 2018 startten we met de bouw van de eerste 45 woningen. Naar verwachting zijn de woningen begin 2019 klaar om bewoond te worden. Mensen waarvan hun woning in een van deze straten is gesloopt, hebben recht om terug te keren naar de nieuwe woning. Zij krijgen voorrang op andere woningzoekenden. Het gaat dan om huurders die bij ons een huurcontract hadden voor onbepaalde tijd. We hebben nu de eerste 45 woningen verhuurd:

  • Sieger van der Laanstraat 74 t/m 96 (12 woningen)
  • Van Dekemalaan 6 t/m 20 A (10 woningen)
  • Kempenaerssingel 1 t/m 47 (23 woningen)

Nieuwe woningen in de verhuur

De inschrijving op één van de 25 woningen aan de Sieger van der Laanstraat 2 t/m 40 E is gesloten.