Inschrijven

Inschrijven als woningzoekende

Schrijf je hier in voor woningen of parkeervoorzieningen in Friesland. Zodra je ingeschreven staat, bouw je inschrijfduur op. Schrijf je in als je 18 jaar of ouder bent en je in Nederland mag wonen. 

Heb je de inschrijving afgerond?

  • Dan ontvang je een e-mail als bevestiging van jouw inschrijving.
  • Hoe langer je ingeschreven staat, hoe meer kans je maakt op een woning.
  • Controleer regelmatig of jouw gegevens nog kloppen. Kloppen de gegevens niet? Dan trekken we misschien een woningaanbieding in. In Mijn overzicht wijzig je eenvoudig je gegevens. Dit geldt ook voor de persoonlijke gegevens van de perso(o)n(en) waarmee je staat ingeschreven.

Wanneer je een aangeboden woning accepteert, neemt de verhuurder waarvan je de woning gaat huren, deze persoonlijke gegevens over. Zijn de persoonlijke gegevens van een ander dan jezelf? Deze persoon stemt er ook mee in dat de verhuurder zijn of haar persoonlijke gegevens overneemt.

 

Start inschrijven

Wat heb je nodig?

link-target="_self" Een e-mailadres en ongeveer tien minuten tijd

Om je gegevens in te voeren en een zoekprofiel aan te maken. Je hebt een actief e-mailadres nodig om op woningen te reageren.

link-target="_self" Je verzamelinkomen

Voeg de meest recente inkomensverklaring van de Belastingdienst toe aan je inschrijving. Dit geldt ook voor alle personen die ouder zijn dan 18 jaar en meeverhuizen. Dit geldt niet voor meeverhuizende kinderen. Dit formulier vraag je op  door in te loggen met je DigiD op de website van de Belastingdienst. Of bel (0800) 05 43.