Inschrijven

Wilt u een woning huren in de provincie Friesland? Met één inschrijving kunt u reageren op de vrijkomende huurwoningen van Accolade, Elkien en Wonen Noordwest Friesland in deze regio.

Inschrijven als woningzoekende

U kunt zich hier inschrijven als woningzoekende voor woningen in Friesland. Dit kan als u 18 jaar of ouder bent. Zodra u ingeschreven staat, bouwt u inschrijfduur op. Hoe langer u ingeschreven staat, hoe meer kans u maakt op een woning.

Heeft u de inschrijving afgerond? Dan ontvangt u een e-mail als bevestiging van uw inschrijving. Houd uw gegevens actueel. Wijzigingen kunt u eenvoudig doorvoeren via FrieslandHuurt.nl.

U vult hier uw persoonlijke gegevens in. Wanneer u een aangeboden woning accepteert neemt de corporatie, waarvan u de woning gaat huren, deze persoonlijke gegevens over. Zijn de persoonlijke gegevens van een ander dan uzelf? Ook deze persoon stemt ermee in dat de corporatie, waarvan u de woning gaat huren, zijn of haar persoonlijke gegevens overneemt.

Wat heeft u nodig?

Een e-mailadres en ongeveer tien minuten tijd
Om uw gegevens in te voeren en een zoekprofiel aan te maken. U heeft een actief e-mailadres nodig om op woningen te reageren.

Uw verzamelinkomen
Wij vragen u om de meest recente inkomensverklaring van de Belastingdienst van alle bewoners die ouder zijn dan 18 jaar bij uw inschrijving te voegen. Dit geldt niet voor meeverhuizende kinderen. Dit formulier kunt u opvragen door in te loggen met uw DigiD op de website van de Belastingdienst. Of bel (0800) 05 43.

 

 Start inschrijving >