Hoe kom ik in aanmerking voor urgentie?

Wijkvernieuwingsurgentie

Bent u huurder en wordt uw woning gesloopt door een van de corporaties? Dan heeft u recht op vervangende woonruimte. Deze huurder noemen we een herstructureerder.

Urgentie op basis van calamiteiten

Er moet sprake zijn van een calamiteit waardoor u permanent of voor langere tijd niet meer over uw woonruimte kunt beschikken. De calamiteit is aantoonbaar en is geheel buiten de schuld van de huurder om ontstaan. De corporatie waar de calamiteit zich voordoet, zorgt in eerste instantie zelf voor vervangende woonruimte.

Medische urgentie

Er is sprake van een acute medische indicatie wanneer u door een niet voorzienbare lichamelijke aandoening of stoornis ernstig wordt belemmerd in het bewonen van uw huidige huurwoning. Een oplossing op korte termijn dient hierin noodzakelijk te zijn. Er moet dus duidelijk sprake zijn van dringendheid in het vinden van een oplossing. Bovendien beschikt u over een MO-indicatie. Deze kunt u aanvragen bij de betreffende gemeente.

Is er een indicatie afgegeven maar twijfelt de corporatie (bijvoorbeeld omdat er sprake is van meervoudige problematiek) dan is de corporatie bevoegd om alsnog niet over te gaan tot het verstrekken van urgentie.

Prestatieafspraken met (lokale) gemeenten en (sociale) instanties

Met sommige gemeenten en (sociale) instanties hebben de corporaties prestatieafspraken gemaakt of convenanten gesloten.

Contactformulier

Als u een vraag of opmerking heeft, kunt u het contactformulier invullen.

Wij reageren binnen twee werkdagen.

E-mail

U kunt ons via e-mail bereiken via infofrieslandhuurtnl. Vermeld altijd uw naam, adres en geboortedatum.

Wij reageren binnen twee werkdagen.

Telefonisch

Stelt u uw vraag liever telefonisch? Neem dan contact met ons op.

U vindt het telefoonnummer bij de contactgegevens.