Welk inkomen past bij welke huurprijs?

Wat is voor u de minimale huurprijs? En wat de maximale? U ziet het hieronder.

Verhouding netto huur en gezinsinkomen
De corporaties hebben afspraken gemaakt over de verhouding tussen huur en inkomen bij het toewijzen van woningen. FrieslandHuurt toetst bij elke toewijzing of het gezinsinkomen past bij de netto huur van de woning.

De netto huur is de kale huurprijs: de totale huurprijs zonder de servicekosten. Het gezinsinkomen (oftewel verzamelinkomen) is het inkomen dat het gezin samen verdient. Hiertoe behoort ook de medebewoner die niet op het huurcontract vermeld staat.  Het inkomen van eventuele kinderen telt hierbij niet mee. Let op: op basis van het inkomen op uw inkomensverklaring wordt doorberekend wat uw huidige inkomen is (het inkomen wordt ge├»ndexeerd).  

Inkomensverklaring
Het verzamelinkomen staat vermeld op een inkomensverklaring van de Belastingdienst. U kunt de verklaring downloaden door in te loggen met uw DigiD via de website van de Belastingdienst www.belastingdienst.nl U kunt de verklaring ook gratis opvragen via de Belastingtelefoon 0800-0543. Vraag de inkomensverklaring dan op tijd aan, het duurt gemiddeld 5 werkdagen voor u de verklaring ontvangt. Zorg ervoor dat u bij het aanvragen van de verklaring uw BugerServiceNummer (BSN) bij de hand hebt.

Let op: FrieslandHuurt accepteert geen inkomensverklaringen van het Belastingkantoor (maar alleen verklaringen opgevraagd via de Belastingtelefoon of via uw DigiD). 

Huur-inkomenstabel met ingang van 1 januari 2020

Met ingang van 1 januari 2020 gelden de volgende huur-inkomensgrenzen.

Bekijk hier de huurinkomenstabel 2020 van FrieslandHuurt

Contactformulier

Als u een vraag of opmerking heeft, kunt u het contactformulier invullen.

Wij reageren binnen twee werkdagen.

E-mail

U kunt ons via e-mail bereiken via infofrieslandhuurtnl. Vermeld altijd uw naam, adres en geboortedatum.

Wij reageren binnen twee werkdagen.

Telefonisch

Stelt u uw vraag liever telefonisch? Neem dan contact met ons op.

U vindt het telefoonnummer bij de contactgegevens.