Inschrijven

Wilt u een woning huren in de provincie Friesland? Met één inschrijving kunt u reageren op de vrijkomende huurwoningen van Accolade, Elkien en Wonen Noordwest Friesland in deze regio.

Inschrijven als woningzoekende

Hier schrijft u zich in als woningzoekende voor woningen of parkeervoorzieningen in Friesland. Dit kan als u 18 jaar of ouder bent. Zodra u ingeschreven staat, bouwt u inschrijfduur op. Goed om te weten dat:

  • U moet 18 jaar of ouder moet zijn en u mag in Nederland wonen.
  • Heeft u de inschrijving afgerond? Dan ontvangt u een e-mail als bevestiging van uw inschrijving.
  • Hoe langer u ingeschreven staat, hoe meer kans u maakt op een woning.
  • Controleer regelmatig of uw gegevens nog kloppen. Kloppen de gegevens niet? Dan kan het zijn dat de aanbieding ingetrokken wordt. Wijzigingen van uw gegevens doet eenvoudig via uw persoonlijke pagina.

Wanneer u een aangeboden woning accepteert neemt de verhuurder, waarvan u de woning gaat huren, deze persoonlijke gegevens over. Zijn de persoonlijke gegevens van een ander dan uzelf? Ook deze persoon stemt ermee in dat de verhuurder, waarvan u de woning gaat huren, zijn of haar persoonlijke gegevens overneemt.

Wat heeft u nodig?

Een e-mailadres en ongeveer tien minuten tijd
Om uw gegevens in te voeren en een zoekprofiel aan te maken. U heeft een actief e-mailadres nodig om op woningen te reageren.

Uw verzamelinkomen
Wij vragen u om de meest recente inkomensverklaring van de Belastingdienst van alle bewoners die ouder zijn dan 18 jaar bij uw inschrijving te voegen. Dit geldt niet voor meeverhuizende kinderen. Dit formulier kunt u opvragen door in te loggen met uw DigiD op de website van de Belastingdienst. Of bel (0800) 05 43.

 

 Start inschrijving >